Det är oklart när tågtrafiken återgår till det normala igen. Foto: SVT

Tågstoppet hävt – urspårade loket borta från rälsen

Uppdaterad
Publicerad

Tågstoppet mellan Sundsvall och Umeå är hävt. Strax efter klockan sex på onsdagsmorgonen meddelade Norrtåg att det urspårade godstågets lok nu lyfts av rälsen – och därmed rullar tågtrafiken som normalt på sträckan igen.

Den tidigare prognosen var att tågtrafiken på den aktuella sträckan – som stått stilla sedan lunchtid i måndags – förmodligen inte skulle kunna komma igång igen förrän vid 18-tiden på torsdag kväll.

Men röjningsarbetet har gått snabbare än väntat. Under natten mot onsdagen kunde loket lyftas bort från rälsen i höjd med Höga kusten flygplats.

”Som normalt igen”

”Det urspårade fordonet har lyfts undan och det går att passera Västeraspby som normalt igen”, skriver Norrtåg på sin webbplats.

Anledningen till tågstoppet var alltså en urspårning vid 12.30-tiden på måndagen. Det handlade om ett godståg som spårat ur i Västeraspby nära Höga kusten flygplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.