Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Emelie Lemberg och Lissett Palmas in i inspelningsstudion där de pratar om ungas sexvanor Foto: Ylva Holmgren/SVT

Emelie och Lissett driver studentradio i Sundsvall om sex: ”Ser en trend om att man ska ha våldsammare sex”

Uppdaterad
Publicerad

På Mittuniversitetet i Sundsvall spelar Emelie Lemberg och Lissett Palma in ett radioprogram för studenter. Ämnen de tar upp handlar om sex, samlevnad och samtycke.

Uppdrag gransknings skolenkät visar att unga vittnar om att hårt sex har blivit det normala.

Emelie Lemberg och Lissett Palmas radioprogram om just sex har sänts i ett och ett halvt år har fått stor respons, berättar Emelie själv. Hon säger att det verkar vara ett ämne som väldigt många vill lyssna på.

– Det är ett viktigt samtalsämne och just nu ser vi en trend i att man ska ha våldsammare sex och det är viktigt att man pratar om det. Hur ska man göra? Vad ska man inte göra? Vi vill helt enkelt nå ut och göra så man blir medveten om vad man håller på med, säger Lissett Palma.

Följ med Lissett och Emelie in i inspelningsstudion i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.