Foto: TT

Sundsvall Hockey i akut ekonomiskt läge

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall Hockey är i ett akut ekonomiskt läge.

Nu vädjar klubben om hjälp:

”Vi är idag i en jobbig ekonomisk situation där vi behöver hjälp”, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

Sundsvall Hockey meddelade under onsdagen via ett pressmeddalande att de befinner sig i ”ett akut ekonomiskt läge”.

Orsaken enligt klubben stavas stora förändringar de senaste åren med både uppflyttning och nedflyttning i seriesystemet.

”Vi kan nu konstatera att vi inte klarat av förändringarna och de mål vi satte upp, inte minst ekonomiskt. Vi har inför denna säsong med oss ett underskott och ser tyvärr även att trenden håller i sig innevarande säsong”, skriver klubben i pressmeddelandet.

Skurit ner på personal

På grund av detta har man fått vidtagit åtgärder rent organisatoriskt för att kunna få ekonomin i balans igen. 

”Vi har därför inför framtiden blivit tvingade att göra nödvändiga åtgärder. Åtgärder som vi började med under hösten. Vi har genomfört uppsägningar av personal och ser för närvarande över alla kostnader för att minimera dessa. Men vi är idag i en jobbig ekonomisk situation där vi behöver hjälp”

Behöver hjälp

Nu ber klubben om hjälp från medlemmar, samarbetspartners och övriga för att kunna fortsätta driva allt från dam- och herrlaget till ungdomsverksamheten:

”Viktigast av allt är att vår ungdoms- och juniorverksamhet kan fortsätta med oförändrad situation. Vi har idag ca 400 aktiva ungdomar, upp mot 100 ledare och många föräldrar som varje dag är engagerade i sporten ishockey i föreningen Sundsvall Hockey. Vi vill framför allt att våra barn och ungdomar ska få fortsätta ha en meningsfull sysselsättning och utvecklas inom sin sport”.

Klubben slår fast att:

”Vi kommer att ha en tuff tid framför oss med hårt jobb både på och vid sidan om hockeyplanen och behöver nu hjälp för att överleva”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.