Vid 13-tiden på lördagen larmades polis till en adress i bostadsområdet Granloholm i Sundsvall

Två döda funna i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen hittades ett par i sextioårsåldern döda i sin lägenhet. Polisens teori är nu att mannen dödat sin sambo och sedan tagit sitt eget liv.

Vid 13-tiden på lördagen larmades polis till en adress i bostadsområdet Granloholm i Sundsvall. I lägenheten fanns två döda personer.

– Det finns en misstanke om brott och det rubriceras som mord. Det fanns tecken på platsen som tyder på att ett mord hade begåtts, säger Veronica Andersson, polisens gruppchef för grova brott i Västernorrland.

Mannen misstänks

Polisens tekniker inledde på lördagen en kriminalteknisk undersökning av lägenheten. När undersökningen avslutats på söndagen meddelade polisen att den tekniska undersökningen stödjer teorin att mannen dödat sin sambo och sedan tagit sitt eget liv.

 Det finns enligt polisen inget som talar för att någon annan har varit inblandad i händelseförloppet.

Hittades av anhörig

Polisen larmades till platsen av en anhörig som funnit de avlidna, ett par i sextioårsåldern som levde i ett samboförhållande.

Förhör med anhöriga

Polisen har också förhört anhöriga och andra i de avlidna personernas närhet.

– Det har gett oss en bild av omständigheterna, säger Veronica Andersson.

Fler förhör kommer att hållas senare.

Osäker på tidpunkt

Andersson berättar också för SVT att de i nuläget inte har några uppgifter om hur länge personerna har varit avlidna.

– Vi kan inte säga exakt när det här har hänt. Bilden om tidpunkten börjar väl klarna så smått men det finns en del kvar att utreda, säger Veronica Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.