Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar SVT:s reporter om den nya domen från hovrätten. Foto: Tullverket

Sundsvallskvinnas långa fängelsedom slås fast

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern från Sundsvall dömdes till sju års fängelse i tingsrätten för flera grova brott, bland annat synnerligen grovt vapenbrott.

Nu slår hovrätten fast domen.

Efter ett tillslag mot kvinnans lägenhet i Malmö hittades stora mängder narkotika, pansarskott, en hemgjord termosbomb och en pistol. Vid tillslaget greps, förutom kvinnans som bodde i lägenheten, också en sjuttonårig pojke. Senare greps ytterligare en man i 25-årsåldern.

Tingsrätten dömde kvinnan till sju års fängelse för grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Hovrätten fastställer dom

Domen överklagades av samtliga – men hovrätten går på tingsrättens linje gällande både kvinnan och mannen i 25-årsåldern.

Den sjuttonåriga pojken döms fortfarande för grovt vapenbrott, men frias för synnerligen grovt vapenbrott. Det är efter att man inte har hittat några spår från honom på några vapen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.