Ta en titt på nya väg 335

Uppdaterad
Publicerad

I dag fredag öppnas den upprustade sträckan av länsväg 335mellan Haffsta och Sidensjö i Örnsköldsvik slutbesiktigas. Dagen efter öppnas den för trafik.

Den 14 kilometer långa sträckan av länsväg 335 har under de senaste två åren fått en riktig ansiktslyftning, för sådär 70 miljoner kronor.

Den har bland annat  breddats till 7,5 meter, fått två nya broar och bättre belysning. Nyanlagd asfalt täcker nu den punkteringsvänliga singel som de närboende fått vänja sig vid.

Tagit två år

– Den nya vägen är fantastisk. ”Smooth”. Det har varit ganska röjigt på vägen, bullrigt, gropigt och en massa stenar. Om vi säger så här: gästerna som har kommit hit har klagat på vägen. Men de har ändå gått nöjda härifrån för då har de varit mätta i magen, säger Mona Persson som tillsammans med maken Niklas driver en strutsfarm i Gerdal.

Fredagen den 19 oktober öppnas vägen igen efter det två år långa arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.