Teater Västernorrland har presenterat sin höstrepertoar – här i klippet ser och hör ni en scen ur föreställningen ”Min vän fascisten”. Foto: Ylva Holmgren SVT

Så blir Teater Västernorrlands höstrepertoar

Uppdaterad
Publicerad

Hösten är här och med den kommer också fina teaterföreställningar att underhållas av. Teater Västernorrland bjöd in för att berätta vad de har på gång.

”Fallet Exet” som har premiär den 18 september är en interaktiv berättelse där publiken deltar med hjälp av surfplattor, samlar ledtrådar och hjälper till att driva handlingen framåt. 

Lunchteater

Höstens lunchföreställningar domineras av kvinnliga skådespelare och artister. Bland dem Jessica Falk som spelat in sin musik i Nashville. Hon spelar en blandning av pop, rock och country.

Musikal

Senare i höst spelas ”Min vän fascisten” en musikalisk, politisk satir  om en ung man i Nazistuniform som rubbar sommaridyllen för ett glatt gäng ungdomsvänner. Speciellt inbjudna till den föreställningen är Sverigedemokraterna.

 – De är ju inte kända för att boosta kulturen med offentliga medel men det här är en viktig och politisk föreställning så jag tänker att den lämpar sig särskilt bra för politiska företrädare. Vi hoppas de kommer. Vi inbjuder till debatt och samtal i samband med föreställningen, säger Lena teaterchef Enqvist Forslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.