Tim Frölander har haft flera hjärnskakningar. Foto: Barbro Sellin SVT

Tim fick flera allvarliga hjärnskakningar – tvingades sluta med hockeyn

Uppdaterad
Publicerad

Tim Frölander från Sundsvall fick sluta med hockey på grund av hårda huvudtacklingar som gjorde att han fick kraftiga hjärnskakningar. Nu föreläser han för unga hockeyspelare och deras föräldrar så att de inser allvaret i tid.

Tim åkte som 20-årig junior till Nordamerika  för att få förverkliga sin dröm att bli NHL-proffs. Där fick han sin första allvarliga hjärnskakning.

– Jag blev sängliggandes i åtta veckor hemma hos familjen där jag bodde. Det skulle ju bli jättekul men så blev det inte.

Hjärnskakningar i hockey

Efter det har Tim bland annat spelat med Brunflo Hockey. Där fick han sin andra kraftiga hjärnskakning.

”Får kämpa varje dag”

Tim är idag 23 år och trots att det är två och ett halvt år sedan han fick sin senaste hjärnskakning så är nästan varje dag ett helvete med fruktansvärd huvudvärk och sömnproblem.

– Det är upp och ner. De senaste månaderna har det varit väldigt dåligt. Det är något man får kämpa med varje dag. Man är som en sjuk person fast man ändå inte är sjuk.

Tränare för moderklubben

I dag arbetar Tim halvtid efter att ha varit helt sjukskriven en tid. På fritiden är han tränare för A-laget i Njurunda SK och föreläser om riskerna att utsättas för hjärnskakningar.

– Jag förstår att man vill in och spela så snabbt som möjligt men man måste lyssna på sin kropp. Det är jätteviktigt.

Hör hans historia i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärnskakningar i hockey

Mer i ämnet