Jacob Olofsson Foto: Bildbyrån

Timrå-center vinner Guldgallret

Publicerad

Timrås unge center Jacob Olofsson har fått sitt stora genombrott den här säsongen.

Nu tilldelas han Guldgallret.

– Det känns jättestort, säger han till C More.

Det är C More och Hockeyallsvenskan som delar ut priset ”Guldgallret” till den junior som har varit mest utmärkande under säsongen. Förra året gick priset till Timrås Jonathan Dahlén.

Nu får hans lagkamrat Jakob Olofsson, 18, priset för säsongen 2017/2018. Priset delades ut innan matchen mot Björklöven.

”Jacob Olofsson har precis fyllt 18 år men spelar redan som en fullfjädrad veteran i Timrå. Med ett klokt, moget och balanserat spel har han vuxit ut till en tvåvägscenter av hög allsvensk klass redan som junior. Jacob får stort förtroende i alla spelformer, används flitigt i tekningscirkeln i både offensiva och defensiva situationer och producerar dessutom poäng. Alla dessa egenskaper och prestationer gör honom till en värdig vinnare av Guldgallret 2018.”, lyder motivationen enligt Sportbladet.

Prissumman är 100.000 kronor och går till spelarens klubbs ungdomssektion, det vill säga Timrå.

Olofsson har på 43 matcher i Hockeyallsvenskan noterats för 21 poäng.

Lagkamraten Filip Hållander och Modo-backen Jesper Sellgren var också nominerad till priset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.