Timrå IK åter hos Kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring försäljningen av Eon arena har varit många och i väntan på en försäljning har Timrå IK nu åter hamnat hos Kronofogden.

Den 24 augusti blir ett viktigt datum för Timrå IK. Då förväntas den politiska majoriteten i Timrå slutligen få igenom ett köp av Eon arena för 45 miljoner kronor. Välbehövliga pengar för klubben som nu åter hamnat hos Kronofogden. Denna gång med en skatteskuld på drygt 1,6 miljoner kronor.

”Har blivit en slagpåse”

– Det låter ju inte så bra. Men allting hänger ihop med försäljningen av Eon arena. I och med att vi fortsatt har blivit en slagpåse i den politiska debatten så är det vi som kommer i kläm, säger Lars Backlund, ny ordförande Timrå IK.

Timrå IK och ekonomin

Kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) är inte förvånad över skulden, och hon påtalar också den försenade arenaaffären.

– Jag tycker det är väntat. Eftersom jag hade hoppats att vi skulle ha tagit det här beslutet den 15 juni. Då hade kommunen köpt arenan och då hade Timrå IKs läge varit betydligt bättre när det gäller ekonomin, säger Ewa Lindstrand (S).

”Vi överlever”

Hoppet står alltså till att kommunen lyckas genomföra köpet, och en ytterligare fördröjning av affären vill klubben helst undvika.

– Nu har det varit fördröjningar dom sista nio månaderna och vi har överlevt så det är klart att vi överlever en fördröjning. Men jag hoppas verkligen att det inte blir det, säger Lars Backlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet