Timrå IK hos kronofogden – igen

Uppdaterad
Publicerad

Även denna månad har Timrå IK problem med skatteskulder. Kronofogden väntar på 613.828 kronor som ska vara betalda den här veckan.

Timrå IKs ekonomiska problem verkar inte vara över. Senast klubben hamnade hos fogden var i december förra året då en skatteskuld på omkring 700.000 kronor betalades in några dagar för sent. Men även november hade varit påfrestande för klubben.

Den nu uppkomna skulden hos kronofogden på 613.828 handlar om skatter och förfaller den 21 januari.

UPPDATERING:

Under dagen informerar Kronofogdemyndigheten SVT Västernorrland att Timrå IK betalat 213 575 kronor av skulden, men att summan inte krediterats ännu.

50.000 kr

Vid lunchtid på tisdagen kunde Skattekontoret dessutom notera ytterligare en skuld som ännu inte gått till kronofogden. Det handlar om runt 50.000 kronor som krävs av Intrum Justitia. Även det handlar om uteblivna skatteinbetalningar. Lägg till ett i skrivande stund underskott på skattekontot på 450.000 kronor.

44:e gången på tre år

– Det är ju aldrig roligt att hamna hos kronofogden. Vårt mål är att vi ska göra ett litet överskott om man tittar i slutet av säsongen, men ser man det punktvis under säsong då har vi problem att klara likviditeten, säger Lars Backlund, ordförande i Timrå IK.

Sedan 2013 har Timrå IK hamnat hos kronofogden 44 gånger. Men Lars Backlund ser med tillförsikt på ekonomin, trots dagens skulder.

– Våra intäkter kommer ju att öka nu, så innan den här säsongen är slut sista april, då ska vi vara i fas och ha ett litet överskott. Inget stort, men ett litet, säger Lars Backlund.

För Timrå kommuns kommunalråd Ewa Lindstrand (S) kommer uppgifterna om skatteskulderna inte som någon överraskning:
– Vi känner till att klubben har stora likviditetsproblem som man nu jobbar jättehårt för att komma till rätta med. I övrigt har jag inte mycket att säga om det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet