Timrå IK har miljonskuld till kommunen

Publicerad

Timrå IK har halkat efter i betalningarna och har nu en skuld på mellan 1,5 och 2 miljoner till Timrå kommun.

Uppgifterna som först publicerades av Sundsvalls Tidning på nätet bekräftas av Jan-Christer Jonsson (S) som är ordförande i kultur och tekniknämnden.

Han uppger för SVT Nyheter att Timrå IK halkat efter med hyresbetalningar men också med betalningarna för vatten och elektricitet. Sammantaget är skulden på mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

– Vi har haft samtal med klubben för att komma överens om en avbetalningsplan. Det är självklart inte bra om klubben inte kan betala sina skulder, säger Jonsson.

SVT har tidigare kunnat berätta om klubbens skatteskulder. I början av mars hade klubben 750 000 i skatteskulder som överlämnats till Kronofogden och ytterligare 1,2 miljoner på väg in.

– Det är ju ingen nyhet att Timrå IK har ekonomiska bekymmer. Skulderna till Timrå kommun har byggts upp sedan slutet av 2016, säger Jan-Christer Jonsson.

Klubbens månadshyran för NHK Arena är 333 000.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet