Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ser tränarna Ante Karlsson, Timrå IK och Mattias Karlin, Modo hockey på det kommande derby. Foto: Shanker Prem/SVT

Fullsatt när Timrå IK möter Modo hockey i första SHL-derbyt

Publicerad

På lördagen är det derby i SHL mellan Timrå IK och Modo hockey. Arenan i Timrå kommer att vara fullsatt och det är en match som båda lagen ser fram emot.

– Vi längtar nästan till nedsläpp redan nu, säger Ante Karlsson, tränare Timrå hockey.

Modo vann på torsdagen mot Linköping med 7-4, den första hemmamatchen i SHL sedan 2016. Nu väntar ”surströmmingsderby” mot Timrå IK – alltså match mellan just Modo och Timrå, båda lag från orter med surströmmingsproduktion.

– Vi måste störa dem och jobba lite hårdare än vad de gör, för det är ju ett skickligt lag, säger Mattias Karlin, tränare Modo hockey.

Det kommer att vara en fullsatt arena i Timrå och en viktig match för Timrå IK som har två raka förluster i bagaget. Nu sist mot Skellefteå AIK.

– Vi har sammanfattat den matchen och tittat på morgondagens uppgift, blir det korta svaret från Ante Karlsson om förlusten.

Matchrecension

I Aftonbladets sportkrönika skriver reportern om hur Modos match mot Linköping kan liknas vid deras storhetstid då bröderna Sedin var ute på isen, något som Ante Karlsson inte ser ut att ta på allvar.

– Då tror jag de ska skruva ned lite grann. Jag tror inte det är några Sedinare där i laguppställningen i år i alla fall, säger Ante Karlsson och ler.

Mattias Karlin bemöter påståendet om storhetstid med ro.

– Njae, det är väl att sälja klick kanske, men det var säkert en jätterolig match att titta på för publiken i alla fall, säger Mattias Karlin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.