Timrå IK vill se över sitt hyresavtal

Uppdaterad
Publicerad

Ett och ett halvt år efter den stora arenaaffären vill Timrå IK nu se över sitt hyresavtal med Timrå kommun. Enligt klubben vill man försöka förhandla ner hyran.

I en skrivelse till Timrå kommun har klubben begärt ett möte med kommunen för att se över sina avtal. Enligt den överenskommelse som träffades när Timrå kommun köpte hallen för 45 miljoner skulle  en omförhandling av hyran ske först 2025, det vill säga om åtta år.

– Vi ser över alla våra kontrakt och avtalet med Timrå kommun är bara ett i mängden, säger Jörgen Wahlberg som är vice ordförande i Timrå IK.

– Självklart syftar avtalsgenomgången till att minska våra kostnader. Vi jobbar brett med att se över alla avtal men om vi lyckas återstår att se i varje enskilt fall, säger Wahlberg.

Kommunen köpte för 45 miljoner

Enligt klubben ser man över alla kontrakt som tecknats efter rekonstruktionen.

Timrå IK ägde sin arena fram till 2015 då den efter en politisk debatt i kommunen övertogs av Timrå kommun för 45 miljoner. Klubben hade akuta ekonomiska problem och hotades av konkurs. Arenaaffären blev räddningen.

Samtidigt tecknades ett hyresavtal mellan Timrå IK och kommunen som innebar att klubben betalade tre miljoner i hyra till kommunen under 2016. I år höjs hyran till fyra miljoner kronor.

Omförhandling av avtalet 2025

Från 2018 fram till 2035 blir årshyran fem miljoner kronor med möjlighet till omförhandling 2025.

Skulle det komma ombyggnadskrav från Svenska ishockeyförbundet på hallen så kommer det också kunna påverka hyran för hallen, enligt avtalet.

Klubben förband sig också att behålla lagets namn och spela sina hemmamatcher i Timrå ishall under avtalsperioden. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet