Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Douglas Strandlund, 12, har en nagelstudio hemma på pojkrummet. Där har han allt han behöver för sitt nagelfixande som redan närmat sig professionella proportioner. Foto: Ylva Holmgren SVT

12-årige Douglas i Sundsvall är nagelkonstnär: ”Jag gillar färg och glitter”

Uppdaterad
Publicerad

Douglas Strandlund i Sundsvall började måla naglar när han var 5 år. Nu är han 12, har en fullt utrustad nagelstudio hemma och önskar att han vore vuxen – så att han skulle kunna jobba med det han älskar.

– Jag gillar färg och glitter, säger han när han ger SVT:s reporter en riktig nagelutsmyckning.

Han har det han brås på. Douglas mamma Monette har egen nagelsalong, och det var hennes nagelmålande som väckte hans intresse som liten.

Nu är nagelfixande Douglas stora passion, något som Sundsvalls tidning först berättade om. Och han är fast besluten om att ägna sig åt detta även i framtiden.

– Ibland känner jag att jag skulle vilja vara vuxen. Så att jag kunde jobba med det här, säger han.

Full utrustning

Hemma i pojkrummet har han allt han behöver. En full uppsättning färger i alla tänkbara kulörer och nyanser, glitter och andra tillbehör, penslar i olika former och storlekar och hel del verktyg.

Som till exempel en elektrisk nagelslip, som nästan ser ut som en tandläkarborr.

– Den är som en bebis. Den måste man vara rädd om. Utan den klarar man sig inte, säger han.

Se och mer om Douglas Strandlund nagelmåleri i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.