Visa alla (6)
Visa alla (6)

Tomt i tiggarlägret

Uppdaterad
Publicerad

Tiggarlägret i Sundsvall är tomt nu. Kvar är bilarna, husvagnarna och bottenlös tragik.

Det blev inte så dramatiskt som befarat. Tiggarna i Sundsvall har självmant gett sig iväg från lägret på norra kajen. Kvar står tiotalet husvagnar och runt femton bilar. Alla med trasiga fönster och hjul.

– När jag kom hit i morse var det bara en hemlös svensk man som hade övernattat i lägret säger Pirjo Holmström som engagerat sig för EU-migranternas rättigheter.

Fåglarna har intagit vissa vagnar där matrester nu blir deras föda. Alla husvagnar har hemmagjorda kaminer. Livet i lägret har inte varit lätt.

Vart romerna som bodde här har tagit vägen är oklart. Kommunen kommer att ordna tillfälligt natthärberge för de som fortfarande befinner sig i Sundsvall.

– Några har flyttat till Fläsians camping, andra har åkt utomlands eller till andra städer säger Pirjo Holmström.

Enligt Pirjo Holmström har några fått husrum på andra håll i Sundsvall och hon tror att några flyttat sina husvagnar till mer undanskymda platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tiggande EU-migranter i Västernorrland

Mer i ämnet