Flera lastbilar var inblandade i olyckorna under onsdagen Foto: Per-Erik Ström, SVT

Flera olyckor på E4 – personbilar och lastbilar inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen stoppades trafiken i södergående riktning på E4 vid Skullersta i Kramfors kommun efter en trafikolycka med flera bilar och en lastbil inblandade. Senare inträffade flera olyckor längs samma vägsträcka.

Det var två personbilar och en lastbil samt fem personer som var inblandade i olyckan i Skullersta och trafiken på E4 stoppades. Trafiken leddes om mot Herrskog och Nora. Enligt polisen har två personer har förts med ambulans till sjukvård efter olyckan.

Vid lunchtid varnades trafikanter via Sveriges radios trafikredaktion om ett flertal olyckor på E4 mellan Höga Kustenbron och Gallsäter. Upp mot sju olyckor hade då skett på sträckan och lastbilar var inblandade i flera av olyckorna. Bland annat körde en lastbil av vägen på E4 vid Tjärned och vid Nora ställde sig en annan tvärs över vägen. Bägare kallades till platsen.

Polisen manade till försiktighet

Vid 12-tiden skedde sedan en ny olycka med två lastbilar inblandade i norrgående körriktning i höjd med Nordvik. Inga personskador ska ha uppstått.

Polisen uppmanade trafikanter att iaktta stor försiktighet på sträckan och meddelade man att rådde totalstopp i bägge riktningar på E4 från Utansjö och upp till Gallsäter. Det var även stopp på länsväg 332 mellan Mäland och E4.

Vid 13-tiden inträffade en olycka på väg 332 i höjd med Kläpp mellan Herrskog och Lugnvik i Kramfors kommun. Även här var en lastbil inblandad.

Mycket halt väglag

André Wadell vid Räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen berättar för SVT att de åkt mellan olyckor hela dagen. Det har varit mycket halt väglag, bilar och lastbilar har åkt av vägen trots låga hastigheter. Plogbilarna som skickats ut för att halkbekämpa fastnade i de många och långa köer som bildades vid olyckorna.

På eftermiddagen har det lugnat ner sig lite endast bärgning av några långtradare återstår för att få full framkomlighet på E4. När bärgning sker kommer vägen att stängas av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.