Långtradarekipaget fick sladd och släpet hamnade i diket. E14-trafiken väster om Sundsvall påverkas rejält med växelvis dirigering förbi platsen åtminstone fram till klockan 14. Foto: Gobiten.se

Trafikolyckor gav problem på E14 och E4

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka på E14 strax väster om Sundsvall har orsakat stora problem med framkomligheten förbi olycksplatsen och trafiken släpps just nu fram växelvis.

På E4 mellan Timrå och Härnösand orsakar också en lastbilsbärgning trafikbekymmer. Och mitt i eftermiddagsrusningen blev en buss stående mitt över E14-infarten till Sundsvall efter en krock med en personbil.

Larmet kom strax efter klockan elva på fredagen. Det är en långtradare som fått sladd och släpet har gått av vägen i höjd med Kolsta. Ingen person ska ha kommit till skada.

Ekipaget blockerar halva vägbanan och därför dirigerar polisen trafiken växelvis förbi platsen.

Bärgningsarbetet drar ut på tiden. Enligt Trafikverkets senaste prognos så råder begränsad framkomlighet på platsen åtminstone fram till 22-tiden på fredagskvällen.

Buss tvärs över vägen

På E4 mellan Timrå och Härnösand i höjd med Bölesjön bärgades en lastbil under hela fredagen och där har norrgående trafik letts om. Arbetet skulle vara klart vid 18-tiden men kommer nu att pågå hela natten fram till klockan sex på lördags morgon, preliminärt.

Vid 15-tiden blev en buss påkörd på Bergsgatan väster om centrala Sundsvall. E14-trafiken i båda riktningar påverkades eftersom bussen blev stående tvärs över vägen.

Framkomligheten på platsen har varit begränsad under eftermiddagen, men från 16-tiden har trafiken rullat på som vanligt igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer