Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Emma Mineur Trafikverket enhetschef i Sundsvall om de nya lokalerna. Foto: Abdullatif Haj Mohammad/SVT

8000 fler teoriprov kan göras per år i Trafikverkets nya lokaler i Sundsvall

Publicerad

På måndagen invigde Trafikverket Förarprov sina nya lokaler på Heffners Allé 51. Efter 30 år på Södra Järnvägsgatan 37A har det blivit trångt och de nya större lokalerna ska förbättra provverksamheten.

Trafikverket Förarprov flyttar nu till större lokaler vid norra brofästet i Sundsvall. De nya lokalerna ska underlätta för eleverna eftersom uppkörningen inte startar mitt i centrum som den gjort tidigare.

Emma Mineur, enhetschef på Trafikverket, är positiv till att de nya lokalerna ligger en bit utanför centrum.

– Det blir en mjukare start för B-prov. Här startar man inte direkt i hög trafik, säger hon.

En ny teorisal

I de nya lokalerna finns det två teorisalar och en ny fotostation som är bättre tillgänglighetsanspassad än i den tidigare lokalen. Det här gör att 8000 fler teoriprov kan skrivas varje år.

Det finns även två rum i stället för ett, som är till för anpassade teoriprov där det behövs extra stöd eller tolk. Detta är för att möta behoven och kunna korta ner köerna.

– Det har varit lite längre väntetider när det gäller de anpassade proven, närmsta tiden där är i januari, säger Emma Mineur.

I videon ser du invigningen av de nya lokalerna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer