Foto: SVT / arkiv

Tre Timråsupportrar avstängda efter bråk under derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Timrå IK har beslutat att stänga av tre av klubbens supportrar från alla elithockeymatcher. Orsaken är stök och bråk i samband med derbyt mot Modo i NHK Arena före jul, skriver klubben på sin hemsida.

Det var när Timrå IK tog emot Modo Hockey den 20 december som det uppstod ett visst tumult på läktarna.

Två Timråsupportrar gav sig på en ordningsvakt, och klubbledningen har nu beslutat att de två ska stängas av i sex respektive tio månader.

En tredje TIK-anhängare har också stängts av i sex månader sedan han hamnat i slagsmål med en Modosupporter där han anses bära skulden.

Ansvar för säkerheten

Timrå IK poängterar att man som arrangerande klubb har ansvaret för säkerhet och ordning på läktarna under matcherna. I de aktuella fallen bedömer föreningen att incidenterna varit ”så allvarliga att vi måste besluta om avstängning”.

Det handlar om en så kallade arrangörsavstängning som innebär att de aktuella personerna är avstängda från alla arenor på svensk mark där hockey på elitnivå spelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.