Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
“Behöver göra ordning det här – innan vi får någon dödsolycka” – hör Örjan Löf som är ordförande för Nordingrå intresse- och företagsförening om på vilket sätt vägen är farlig. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Farlig avfart i Gallsäter – kommunen kräver att vägen prioriteras

Publicerad

I flera år har Nordingrå intresse- och företagarförening och Kramfors kommun uppvaktat Trafikverket eftersom de anser att en avfart längs E4 är en trafikfara.

Sedan E4 drogs om har de som frekvent använder sig av på- och avfarten i Gallsäter påpekat att avfarten, som främst går att jämföra med en t-korsning, måste göras om. Även Kramfors kommun har vid flera tillfällen lyft problemet med Trafikverket utan lycka. Nu har kommunen därför, i en särskild skrivelse till myndigheten, förklarat att vägsträckan måste prioriteras.

– När den här byggdes så blev den inte så bra. Vi har en 110-väg med 90 graders kurva som avfart. Dessutom är det endast enfilig väg med staket på båda sidor. Vi har haft ett antal olyckor på platsen och det är bara en tidsfråga innan det blir riktigt, riktigt illa, säger Örjan Löf som är ordförande för Nordingrå intresse- och företagsförening.

Hoppas på handling från Trafikverket

Örjan Löf beskriver det som att Trafikverket hittills duckat frågan men hoppas att något ska hända nu när kommunen känt sig nödgade att lämna in en skarp skrivelse kring avfarten.

– Jag hoppas att vi nu kan få till en diskussion och att de börjar titta på vad de skulle kunna kosta att planera och få ordning på sträckan innan det inträffar en dödsolycka, säger han.

Vi har sökt ansvarig handläggare på Trafikverket utan framgång.

I klippet: Se avfarten i Gallsäter, och hör Örjan Löf beskriva varför den är så farlig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.