Erika Grahm Foto: TT

Tufft motstånd väntar Damkronorna i OS

Publicerad

Det blir en OS-invigning framför TV:n för Erika Grahm och resten av Damkronorna trots att de är på plats i Pyeongchang.

Första gruppspelsmatchen infaller för tätt inpå ceremonin.

Ett sista ispass innan avresan till Sydkorea för OS-aktuella Erika Grahm. Balansträning på schemat och det mitt på dagen en vardag. Den här säsongen valde Erika att ägna sig helt åt hockeyn. Inget jobb vid sidan av träningar och matcher och det har förstås påverkat positivt.

– Generellt har jag känt hela säsongen att det har varit väldigt kul att spela hockey. Jag har haft en helt annan glädje och längtat till träningarna. Jag har inte tränat mer det är mer återhämtningsfasen som har varit viktig för mig. Vad det betyder inför ett OS får vi nog prata om efteråt, säger Erika Grahm.

En av fem Modospelare

Nu är Erika tillsammans med lagkamraterna Sarah Berglind, Johanna Olofsson, Annie Svedin och Olivia Carlsson på plats i Pyeongchang och slipar på detaljerna.

Förutsättningarna för att ta sig vidare till kvartsfinalerna är att placera sig som sämst tvåa i gruppen. Schweiz, Japan och Sydkorea står för motståndet i gruppspelet. Sydkoreas lag består förövrigt av 23 spelare från Sydkorea och 12 spelare från Nordkorea.

– Vi har mött alla tre lag den här säsongen och det har varit tighta matcher så vi måste verkligen göra en bra prestation i 60 minuter om vi ska slå dem. Det kommer att bli tufft men självklart har vi som mål att gå vidare från gruppen.

Missar invigningen

Första matchen spelas mot Japan redan dagen efter OS-invigningen. Därför har Damkronorna valt att hoppa över ceremonin.

– Det är klart att det är tråkigt att missa en OS-invigning. Det är en häftig upplevelse men vi åker dit för att fokusera på det sportsliga och beslutet att inte gå med i invigningen är det absolut bästa för det sportsliga. Vi får väl krypa ihop framför en TV och mysa och ladda och sen gå ut dagen efter och inviga vårt OS väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.