Mötet mellan Brynäs och Modo i Gävle var en tät drabbning. Det illustreras här av Modos Daniela Pejsova till vänster och Brynäs Hanna Rylander. Foto: Tobias Sterner Bildbyrån

Tungt för hockeylagen – bara Mododamerna vann

Uppdaterad
Publicerad

Alla länets tre hockeylag var i elden på fredagskvällen. Men det vara Modos damer som lyckades ta poäng – och det genom en vinst mot Brynäs efter straffavgörande.

Modo var i 1-0-underläge ändå till den tolfte minuten i slutperioden då Katia Clement-Heydra lyckades kvittera Brynäs ledning.

Förlängningen blev mållös men i straffläggningen var Modo skoningslöst. Laget satte alla sina straffar medan hemmalaget från Gävle bara satte en, och tvåpoängaren var ett faktum för Modo som just nu är sjua i SDHL-tabellen.

För Modos herrar slutade besöket i Västerås inte i dur. Laget hamnade i underläge i första perioden mot VIK och lyckades inte hämta ikapp. 3-1 skrevs slutsiffrorna till.

Förlorade mot jumbon

Inte gick det bättre för Timrå IK. Redan efter 14 minuter låg TIK under med 4-1 borta mot jumbolaget AIK. Timrå försökte jaga ikapp även de men närmare än 4-3 kom man inte.

Timrå är nu trea i hockeyallsvenskans tabell medan Modo är nia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.