Under tisdagskvällen tillsattes en interimstyrelse i Norrköping Dolphins. Foto: Anders Wiklund/TT

Två basketföreningar blir en – KFUM och BBK slås ihop

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett extra årsmöte beslutades att KFUM Sundsvall Basket och BBK Sundsvall går ihop och blir en förening med namnet KFUM Basket Sundsvall.

På båda föreningarnas årsmöten var det positiva tongångar till planerna på en sammanslagning och vid ett extra årsmöte för KFUM beslutades att BBK:s verksamhet integreras i KFUM:s.

– Det är enkelheten att visa ungdomarna vad som krävs för att komma upp i senior och elitnivå. Samtidigt får seniorspelarna möjlighet att vara förebilder för de yngre spelarna, säger Thomas Löf som är ledare inom föreningen.

En basketfamilj som vill göra skillnad

– Vi blir en basketfamilj där alla kan känna alla och samverka och få en bättre verksamhet. Jag hoppas att vi kan göra samhällsnytta och locka fler till rörelse och idrott

Klubben framhåller att sammanslagningen har flera fördelar, bland annat blir det lättare att marknadsföra verksamheten. Föreningen har nu ungdomsverksamhet, Blue Heroes (ett lag i Basketligan special) och ett lag i BasketEttan för herrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.