Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fem personer anhölls efter knarktillslaget i Timrå i fredags kväll. Två av dem är nu begärda häktade. Se och hör vår reporters rapport. Foto: SVT

Två häktade efter stort knarktillslag i Timrå – erkänner delvis

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man i 35-årsåldern och en minderårig pojke, har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott.

Det efter ett tillslag på en adress i Timrå kommun under helgen då fem personer anhölls och stora mängder narkotika togs i beslag.

En av de fem anhållna släpptes på fri fot redan under söndagen. Under måndagsförmiddagen meddelade senior åklagare Malin Löfgren att ytterligare två av de frihetsberövade släppts fria. Men misstankarna mot de tre frisläppta personerna kvarstår.

De övriga två begärdes häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

En av dem är minderårig, alltså under 18 år. Båda är kända hos polis och rättsväsende sedan tidigare.

Erkänner brott

Under måndagen hölls häktningsförhandlingen i Sundsvalls tingsrätt för den minderåriga pojken. Enligt pojkens försvarare, advokat Erik Hansson har pojken erkänt brott men tycker inte att det finns skäl för häktning.

Tingsrätten beslutade trots det att pojken ska häktas, något som kommer att överklagas från försvarets sida. Det meddelade Erik Hansson när beslutet kom.

Häktningsförhandlingen för den andre anhållne mannen ägde rum på tisdagen och även han blir inlåst fram till i vart fall 2 april.

Större parti

Mannen erkände narkotikabrott av normalgraden men bestred skälen till häktning med restriktioner.

Både polis och åklagare är än så länge förtegna kring detaljer i ärendet, men det faktum att det handlar om grovt narkotikabrott indikerar att det rör sig om minst ett kilo beslagtagen narkotika.

Men senior åklagare Malin Löfgren vill inte kommentera vare sig vilka mängder det rör sig om eller vilka preparat det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.