Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan i 40-årsåldern hittades död utomhus mitt i ett bostadsområde i Njurunda i helgen. Polis och åklagare tror fortfarande att hon blivit dödad – men de två personer som suttit anhållna har släppts i brist på bevis. Hör vår reporters rapport från platsen. Foto: Gobiten / Per-Erik Ström SVT

Två personer frisläppta efter misstänkt mord i Njurunda

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som suttit anhållna efter att en kvinna i 40-årsåldern hittats död under helgen har nu släppts på fri fot. Däremot kvarstår brottsmisstankarna som nu är mord, alternativt dråp, alternativt grovt vållande till annans död.

– Jag anser inte att det finns tillräckliga skäl för häktning, säger Stina Sjöqvist, kammaråklagare. Hör vår reporter summera läget i videon.

Två personer, en 27-årig man och en kvinna i 50-årsåldern, har suttit anhållna som skäligen misstänkta för inblandning i ärendet som rubriceras som mord, alternativt dråp.

Under tisdagen meddelade kammaråklagare Stina Sjöqvist att båda släppts på fri fot.

– Jag anser inte att det finns tillräckliga skäl för häktning, säger hon.

De brottsmisstankar som de nu frisläppta personerna är delgivna är mord, dråp alternativt grovt vållande till annans död.

Oklar dödsorsak

Det har varit ett intensivt utredningsläge berättar kammaråklagare Stina Sjöqvist. Man har hållit vittnesförhör och gjort tekniska undersökningar, men man vet ännu inte hur kvinnan har dött. Däremot har de en bra bild av vad som har hänt natten den 16-17 december.

– Vi vet var hon har varit och vilka hon har varit med.

– Vi kan inte se att det finns nåt mer att göra just nu, utan inväntar obduktionsresultat, säger Stina Sjöqvist.

Anhöriga informerade

Åklagaren meddelar att de varit i kontakt med dödsboet efter den avlidna för att underrätta dem så gott de kan trots förundersökningssekretess.

– Det är för att trygga dem i den situation som de är i.

I området där kvinnan anträffades hittades även hennes bil som har kontrollerats, men som polisen inte tagit i beslag.

I klippet rapporterar vår reporter från bostadsområdet där kvinnan hittades död i lördags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.