Husvagnen totalförstördes i branden där en kvinna blev allvarligt brännskadad. Foto: Jennie Johansson, SVT

Kvinna allvarligt skadad i husvagnsbrand i skogen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fick allvarliga brännskador vid en husvagnsbrand natten mot söndag. Parets husvagn stod parkerad 500 meter från farbar väg. Deras mobiltelefoner brann inne så de kunde inte larma SOS.

Parets husvagnscamping i väglöst land i Gålsjönäs, utanför Docksta i Ångermanland slutade i katastrof. Husvagnen fattade eld och kvinnan brännskadades medan mannen andades in rök.

Telefonerna brann upp

De lyckades ta sig ut ur den brinnande husvagnen, men mobiltelefonerna blev kvar i lågorna. Så mannen körde skoter i 17 kilometer, för att larma och hämta hjälp. Det finns ingen farbar väg till husvagnen, som ligger 500 meter på sidan om vägen, uppger polisen på sin hemsida.

Larmet till SOS kom strax före klockan 06.00 på söndagsmorgonen. I väntan på ambulans sökte den brännskadade kvinnan skydd i en övergiven stuga.

Förs till Uppsala

Enligt Örnsköldsviks sjukhus vårdas kvinnan, som är i 60-årsåldern, på intensivvårdsavdelning för allvarliga brännskador. Hon kommer att föras till brännskadecentrum i Uppsala för vidare vård.

Paret kommer från orten.

Husvagnen är helt nedbrunnen och det finns just nu ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.