Foto: Marcus Lindström / SVT

Två skadade i Örnsköldsvik – polisen misstänker mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två män skadades med ett tillhygge på fredagskvällen i Örnsköldsvik. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och gripit en misstänkt gärningsman under lördagen.

Klockan 18.16 på fredagen larmades polisen till en plats i Örnsköldsvik. Två män i 20-årsåldern var skadade och fick föras till sjukhus med ambulans med okänd skadebild.

På grund av skadeläget och att skadorna misstänks ha tillfogats med ett tillhygge har polisen inlett en förundersökning gällande försök till mord. Var händelsen inträffat mer exakt vill polisen inte gå in på.

Man i 20-årsåldern anhållen

Polisen har genomfört förhör och gjort en teknisk undersökning av platsen. Under lördagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern och polisen sökte under söndagen efter ytterligare en person, misstänkt för inblandning i händelsen.

Jourhavande förundersökningsledare Anders Olsson vid polisen säger till SVT på lördag eftermiddag att utredningen fortfarande är i ett tidigt skede.

– Det är allvarliga skador, säger han men hänvisar vidare till sjukvården angående skadebilden.

Från Region Västernorrland ges knapphändig information, om två patienter som vårdas som följd av knivskada efter en händelse i Örnsköldsvik.

Använt vasst tillhygge

Polisen säger att man inte vet vilket slags vasst tillhygge som använts vid händelsen.

Anders Olsson beskriver det inträffade som en isolerad händelse.

– Det är ingen som hoppat på någon helt okänd, det kan vi utesluta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.