Det är varmt och torrt, och skogsbränder blir följden. Foto: Mikael Fritzon/TT

Tre skogsbränder i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen härjade två skogsbränder i Medelpad. Störst är en brand söder om Munkbysjön i Fränsta. Räddningstjänsten har båda bränderna under kontroll.

Totalt arbetade sex räddningsenheter sydväst om Munkbysjön. Branden omfattar ett område på 150 gånger 150 meter och där har räddningstjänsten lyckats omringa elden.

– Vi har även haft hjälp av en helikopter och en till är på väg.. Branden har startat på ett berg och drar sig nedåt vilket kan vara bra då den kan sakta ned litet i lägre terräng. Vi har omringat branden med slangar och bör snart ha den under kontroll, berättar Thomas Åslin, inre befäl vid Medelpads räddningstjänst.

Letar andra brand

En annan brand har härjat på Skönsmon i Sundsvall mellan Södra Berget mot Kubal.

– Den är litet svår att lokalisera men vi har enheter på väg, säger Thomas Åslin.

Den branden pågår på ett hundra gånger hundra meter stort område. Men även den branden anser sig räddningstjänsten ha kontroll över nu.

Högakustenbron

Vid 16.30-tiden kom larm om en brand vid Högakustenbron, på norra sidan precis vid brofästet. Räddningstjänst ryckte ut även dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.