Robert Thunfors, Timråpartiet, menar att hot och våld mot politiker blir ett hot mot demokratin.

Fick dödshot efter hockeydebatt i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Timråpartiets Robert Thunfors har utsatts för dödshot och trakasserier. Han har ifrågasatt hur mycket pengar Timrå kommun ska satsa på hockeyn. Hoten har fått honom att fundera på att hoppa av.

– Jag har ju funderat på att lägga av. Den tanken har uppstått, men det har mest att göra med att mina nära och kära. Att jag tänker på dem och att de mår dåligt av att se hur jag blir behandlad, säger Robert Thunfors, Timråpartiet.

I Timrå kommun inleddes förra fullmäktigemötet med en redovisning av hot och våld mot politiker.

– Jag tycker att det är ganska illa för den lokala demokratin att vi behöver ha en sådan här information, säger Robert Thunfors.

Dödshot och nattliga telefonsamtal

Själv har han blivit utsatt ett flertal gånger.

– Dödshot, telefonsamtal mitt i natten, okvädesort och så vidare, säger Robert Thunfors.

För hans del har det varit frågan om Timrå IK:s ekonomi som varit den utlösande faktorn, att han inte tyckte att kommunen skulle satsa så mycket pengar på hockeyn.

Hockeydebatten värst

– Debatten när kommunen gick in och räddade hockeylaget har varit värst för mig. En del hockeysupportrar tycker att de har rätten att hota och hata, säger Robert Thunfors.

Han tycker inte att han som politiker har fått någon stöttning när han har blivit utsatt och han menar att kommunen varit naiv i frågan om hot och våld mot politiker.

– Jag tycker att det här från SKL var jättebra information, för jag hoppas verkligen att man tar till sig att det här är mer allvarligt än vad man har trott, säger Robert Thunfors.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.