”Det bästa är naturen med skog och hav och så är det ett väldigt stort engagemang här i Tynderö” säger Anders Lagerkvist om sin by. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Tynderö blev årets by i Västernorrland 2021

Uppdaterad
Publicerad

Medlemmar i Hela Sverige ska leva, Västernorrland, har nominerat vilken by de tycker ska utses till Årets by. Av 14 nominerade byar runt om i länet var det Tynderö med 700 invånare som tog hem priset.

Länsbygderådet i Västernorrland – Hela Sverige ska leva delar för tredje året ut utmärkelsen Årets by i Västernorrland.

 – Jag och min fru har ju bott på flera olika platser under vårt 50-åriga äktenskap och jag måste säga det att folk här kommer med egna initiativ och ideér. Det är jättetacksamt för oss som är fastboende att vi har åretruntverksamhet, säger Anders Lagerkvist, ordförande i Tynderö bygdegårdsförening.

Priset tilldelas en by, bygd eller förening som under det gångna året har uppvisat samarbetsanda, framtidstro, nytänkande och entreprenörskap.

Motiveringen lyder:

”I Tynderö finns ett blomstrande föreningsliv och tillsammans med privata företag och offentlig sektor arbetar de boende i Tynderö för att skapa förutsättningar för en hållbar landsbygdsutveckling i sin hembygd. Här visas hur man genom målinriktat arbete kan skapa en stark framtidstro på landsbygden. Bygdens motto ”Tynderö ett sätt att njuta av livet” genomsyrar arbetet såväl för att bevara som utveckla Tynderö till nytta för såväl boende som besökare.”

Se Anders Lagerkvist berätta om Tynerö i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.