Namnbyte och ökad produktion på Box Destilleri AB Foto: Box Destilleri AB/SVT

Undviker konflikt genom att byta namn

Uppdaterad
Publicerad

Whiskytillverkaren Box Destilleri AB utanför Kramfors skriver på sin hemsida att det uppstått en varumärkeskonflikt med ett internationellt företag som heter Compass Box. I stället för att ta konflikt med företaget så väljer man nu att byta namn på sitt varumärke.

 – Vi kommer att heta High Coast Single Malt Whisky, och vi byter även namn på destilleriet så det kommer att heta High Coast Destilleri, säger Thomas Larsson vd på Box Destilleri.

 – Det kommer att kosta flera miljoner för oss att byta varumärke och en hel del arbete. Men att gå i konflikt med det internationella företaget skulle kosta oss betydligt mycket mer, säger Thomas Larsson.

 – Har ni planer på expansion?

 – Ja vi har tagit ett beslut i att öka produktionskapaciteten tre gånger. Vi får in två nya kopparpannor och sju nya jäskarl, så från och med första augusti så kommer vi att producera dubbelt så mycket som vi gör idag, svarar Thomas Larsson.

Namnbytet kommer officiellt att ske i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.