Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och räddningspersonal fanns på plats vid Entré Nord i Skuleskogen under onsdagen. Foto: Abdullatif Haj Mohammad/SVT

Person hittad död vid Slåttdalsskrevan i Skuleskogen

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död vid Slåttdalsskrevan i Skuleskogen. Enligt räddningstjänsten är det en man som omkommit.

– På skadorna verkar det som att det är en fallolycka, men vi vet inte riktigt än, säger inre befäl Thomas Åslin.

Örnsköldsviks Allehanda var först med att rapportera om händelsen under onsdagen.

Räddningstjänst, polis och ambulans har varit på platsen. Det var först tänkt att personen skulle fraktats till farbar väg med bår, men planerna ändrades.

– Nu har polisen själva tagit in en helikopter så kroppen ska flygas ner, säger räddningstjänstens inre befäl Göran Sundqvist.

Skador tyder på fallolycka

Han bekräftar också att en person har avlidit på platsen, men det är oklart hur. Enligt räddningstjänsten var det två personer som hittade en man i 30-årsåldern eller äldre, avliden.

– Ganska snabbt konstaterades det att mannen inte levde. På skadorna verkar det som att det är en fallolycka, men vi vet inte riktigt än, säger inre befäl Thomas Åslin.

Hemmahörande i södra Sverige

Polisen skriver på sin hemsida att det i nuläget inte finns någonting som tyder på brott. Enligt dem är den avlidna mannen också hemmahörande i södra Sverige.

Anhöriga är underättade.

Vi söker information om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.