Göran Åkerlind är upprörd över den dåliga väghållningen på riksväg 314. Foto: Hans Lindblom/SVT

Usel väg mellan Kölsillre och Ytterhogdal efter snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Efter snöovädren som drog in över Västernorrland upprörs trafikanter över det dåliga skicket på riksväg 314. Vägen är rent av trafikfarlig anser Göran Åkerlind som kör sträckan dagligen.

Göran Åkerlind kör i stort sett varje dag på riksväg 314 mellan Ytterhogdal och Kölsillre. Hastighetsbegränsningen är satt till 70 km/h men fortare än 40 km/h går det inte att köra efter de dubbla snöoväder som på kort tid drabbat länet.

– Det är för djävligt rent ut sagt. Det går snart inte att åka efter vägen. Det är trafikfarligt anser jag. Man möter bilar ibland som kör ganska fort och de driver i sidled i spåren och hålen. Det förstör ju framför allt bilarna.

Snöoväder över Västernorrland

”Bedrövligt”

Han får medhåll av Fredrik Andersson, en medtrafikant som även han är beroende av vägsträckan för att ta sig till sitt jobb.

– Bedrövligt, skandal. Det hoppar och studsar och jag tycker fruktansvärt synd om alla timmeråkare. Jag kör 40 km/h och det skallrar något fruktansvärt. Man borde ta hit en väghyvel.

”Liv står på spel”

Efter ovädret för snart två veckor sedan föll ett träd över en bil som färdades längs sträckan. Ingen kom till skada den gången men bilen förstördes. Trots att det gått flera dagar sedan dess hänger det fortfarande snötyngda träd över vägen på flera håll. Samtidigt påverkar den dåliga vägen.

– Vi har 50 minuter framkörning för ambulans och räddningstjänst här uppe. Den tiden utökas nog markant om det blir ett sådant här bekymmer där liv kan stå på spel, säger Göran Åkerlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet