Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är fel väg att gå”. Hör vad Marie Buhr (V) tycker i klippet. Foto: Julija Sidner/SVT

(V) ryter ifrån om Övikshem- försäljningen: ”Folk måste få veta”

Publicerad

På måndag kommer kommunfullmäktige i Örnsköldsvik att besluta om huruvida Övikshem får grönt ljus att sälja 600 av sina lägenheter, eller inte.

Styrande Ö-viksalliansen tillsammans med Socialdemokraterna är eniga – Övikshem borde få sälja de 600 lägenheterna. Marie Buhr, Vänsterpartiets ordförande i Örnsköldsvik, tycker tvärt om.

– 600 lägenheter, det är ganska många personers vardag och bostad som kastas ut i limbo, säger Buhr.

Hon menar att om ett privat fastighetsbolag köper upp lägenheterna kan det innebära att lägenheterna konceptrenoveras – vilket kan göra att hyrorna höjs.

I stället menar hon att ett lån vore bättre och om det behövs säljas – sälj de lägenheter som produceras för de lånade pengarna istället.

Anna-Britta Åkerlind (C) ser däremot inte ett lån som en enda lösning.

– För att Övikshem ska kunna bygga nytt och kunna utveckla sina områden behöver de finansiering. Ett annat sätt är att de ska kunna låna till det, men vi tycker att de kan göra båda och att det nu är dags för en försäljning.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind (C) kommer rösta ja till försäljningen. I klippet så förklarar hon varför. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.