Medborgarhuset i Trehörningsjö fylldes av ortsbor som ville veta mer om framtiden för sin hälsocentral. Foto: Mathias Westin

Välbesökt möte om hälsocentralen i Trehöringsjö

Uppdaterad
Publicerad
När regionens ansvariga mötte Trehöringsjöborna på tisdagskvällen blev det en ganska lugn tillställning. Enligt åhörare var det fler frågor än svar under mötet.

Trehörningsjö, i Örnsköldsviks kommun, var dagens hållpunkt för primärvårdsdirektör Anna-Lena Lundbergs och regionrådet Lena Asplunds (M), turné bland länets nedläggningshotade hälsocentraler.

Trehörningsjö är idag en filial till Hälsocentralen i Husum, knappt fem mil bort. Det låter inte så långt, men utan egen bil är det svårt.

– Ska jag ta mig till Husum med kollektivtrafik måste jag åka tidigt på morgonen och stanna i Husum över natten, sa en man i publiken.

Rekrytering

Regionledningens förklaring till varför hälsocentralen i Trehöringsjö måste läggas ner är svårigheten att rekrytera personal. När några unga nyinflyttade ortsbor frågade vad regionen gjort för att rekrytera, uteblev svaren, enligt Mathias Westin, sjukvårdspartiet och Ola Johansson engagerad i Örnsköldsvik Framtidens sjukhus, som följer turnén.

De jämförde tisdagskvällens möte med det på måndagskvällen om nedläggningen av hälsocentralen i Nacksta, Sundsvall.

– Det var lugnare här i Trehöringsjö, konstaterar Mathias Westin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hotade hälsocentraler

Mer i ämnet