Byggnaden i Fanbyn gick inte att rädda och räddningstjänsten fick koncentrera arbetet till att hindra att elden spred sig Foto: Go'biten

Maskinhall utanför Stöde totalförstörd vid brand

Uppdaterad
Publicerad

En maskinhall brann ner till grunden på en gård väster om Sundsvall på fredagskvällen. Branden var fullt utvecklad när brandpersonal kom till platsen, och arbetet försvårades av att det fanns gasflaskor i byggnaden.

Larmet kom vid 22-tiden på fredagen och fastigheten, som ligger i Fanbyn strax utanför Stöde, var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Explosionsrisk

Räddningspersonalen arbeta försiktigt eftersom det fanns gasolflaskor i byggnaden.

– Det hördes explosioner, berättar Thomas Åslin vid räddningstjänsten.

I närheten av maskinhallen finns bostäder, men räddningstjänsten kunde se till att att elden inte spreds till omgivningen.

Området avspärrat

Branden kunde släckas helt, men området kommer vara avspärrat under hela lördagen och personal kommer att bevaka platsen då det fortfarande finns risk för att gasflaskor kan explodera.

– Vi har sagt till närboende att försöka hålla sig inne så mycket det går under dagen, det finns ju alltid en splitterrisk, säger Åslin.

Orsaken till branden är ännu inte fastställd, men räddningstjänsten misstänker att den kan ha startat i ett pannrum som var sammanbyggt med själva maskinhallen.

Ingen person skadades vid branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.