Så här såg det ut tidigt på torsdagsmorgonen på E4 vid Norrstig mellan Härnösand och Älandsbro sedan en vindkraftstransport försökt vända på vägen men gått i diket. Foto: Profilbild / Örjan Leek

Vindkraftstransport blockerade E4 norr om Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

En dikeskörd vindkraftstransport har stoppat E4-trafiken mellan Härnösand och Älandsbro under hela natten mot torsdagen. Strax efter klockan sju kunde trafiken släppas på i båda riktningar igen efter att ha varit omledd under natten.

Vid ettiden under natten mot torsdagen fick ekipaget problem när chauffören skulle vända i en korsning. Fordonet hamnade snett, gick i diket och blockerade sedan båda körriktningarna på E4 vid Norrstig mellan Härnösand och Älandsbro under hela natten fram till sextiden på morgonen.

Bärgare gjorde under natten flera försök att få bort ekipaget från vägbanan utan att lyckas.

Oklar prognos

Strax efter klockan sex hade dock södergående körfält kunnat göras farbart, och trafiken kunde släppas på där igen. En timme senare rullade trafiken även norrut.

Fordonet var lastat med torndelar till ett vindkraftverk, som under de tidiga morgontimmarna lastades om till ett annat transportfordon.

Ingen person skadades i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.