Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Haarahiltunen från Örnsköldsvik är nybliven världsmästare i isracing. Foto: Thomas Sundberg/SVT

VM i isracing: Martin Haarahiltunen mästare för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

När världsmästerskapen i isracing avgjordes i tyska Inzell i helgen blev det storslam för Martin Haarahiltunen från Örnsköldsvik. Efter en strulig fredag vann han samtliga tävlingsheat och kan nu titulera sig som dubbel världsmästare.

Strul under fredagen inledde årets VM för Martin Haarahiltunen som till vardags tävlar för Örnsköldsviks motorklubb. Hans cykel svarade inte riktigt upp till förväntningarna så Martin var tvungen att trimma in den inför lördagens tävlingar.

– Första heatet kändes superbra. Sedan rullade det bara på hela helgen. Jag blev lite sämre i starterna på söndagen men jag var så stark ute på banan så det gjorde ingenting, säger Martin.

”Går åt skogen om du slappnar av”

Inför sista heatet stod det klart att en andra plats skulle räcka för att säkra VM-guldet. Tvåa låg han också direkt efter starten men att bevaka sin andraplats genom hela heatet var inget som lockade.

– Min filosofi är att det går åt skogen om du slappnar av, så det vara bara att köra i mitt vanliga tempo och dra på i kurvorna.

Hög honom beskriva segerloppet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.