Ytterligare ett nytt hotell byggs i Sundsvall – öppnas om två år

Uppdaterad
Publicerad

I ett samarbete mellan hotellkedjan Scandic och byggföretaget Skanska uppförs ett nytt hotell med drygt 200 rum i Sundsvalls hamn som ska stå klart om två år.

– Vi ser en växande efterfrågan på hotellbäddar i Sundsvall, säger distriksdirektören Karih Lundman bland annat i klippet här.

Det nya hotellet byggs på Södra kajen i omedelbar närhet till de bostadsrätter som Skanska byggde i området för ett antal år sedan – alltså nära järnvägsstationen där också ett nytt resecentrum nyligen invigts.

Hotellet, där Scandickedjan blir hyresgäst åt Skanska, kommer att ha 210 rum. Fastigheten kommer att byggas i huvudsak i trä och ha solpaneler på taket. Enligt Scandic kommer hotellet, som enligt planen ska öppnas under senare delen av 2024, att bli helt klimatneutralt.

Tuff konkurrens

Men konkurrensen om gästerna kommer att bli hård. Flera andra stora kedjor är sedan tidigare etablerade i Sundsvall, och i fjol öppnade öppnade norske hotellkungen Petter Stordalen Clarion Hotel med 270 rum.

Karin Lundman, distriktsdirektör för norra Sverige inom Scnadic Hotels, tror dock inte på en överetablering – hör henne i klippet ovan.

Scandickedjan har sedan tidigare två hotell i Sundsvall med totalt 312 rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.