Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här kom pojken på elsparkcykel”. Hör Sebastian Hedman, trafikingenjör i Sala kommun, om hur pojken blev skadad och hur säkerheten ska skärpas. Foto: Fredrik Samuelson/SVT

10-årig pojke påkörd på övergångsställe i Sala – så skärps säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

En tioårig pojke skadades nyligen svårt vid det olycksdrabbade övergångsstället i Sala. Nu ska kommunen öka säkerheten.

– Vi hoppas att det kommer hjälpa, säger trafikingenjören Sebastian Hedman.

På fem år har fem personer blivit påkörda på övergångsstället mellan Berggatan och Silvermyntsgatan, har Sala Allehanda rapporterat. Senast en tioårig pojke den 8 juni. Pojken är svårt skadad och har flyttats till ett sjukhus i en annan region.

Inom kort ska hastigheten på platsen sänkas till 30 kilometer i timmen. Även ett staket ska flyttas för att öka sikten och högersvängar ska förbjudas från matbutiken intill. Detta efter att Sala kommun, polisen och markägare har diskuterat problemen.

Vad säger du till dem som tycker att ni borde ha åtgärdat det här tidigare?

– Jag kan bara säga att jag håller med, men nu har vi åtgärder på gång. Vi hoppas att det ska avlasta korsningen och öka trafiksäkerheten, säger Sebastian Hedman, trafikingenjör i Sala kommun.

Föraren inte misstänkt

Åtgärderna blir klara inom några veckor.

Enligt polisen ska bilens förare ha stannat kvar på platsen och kunnat lämna uppgifter. Föraren är inte misstänkt för något brott i samband med olyckan.

Hör mer i klippet om hur den senaste olyckan gick till och hur säkerheten nu skärps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.