Foto: TT/SVT

Vårdguiden 1177 har fått nytt utseende

Uppdaterad
Publicerad

Ny uppdaterad sida för vårdguiden 1177.se. Den ska nu vara mer användarvänlig för de med funktionsnedsättning och anpassad efter mobilen.

Region västmanlands vårdguide 1177.se har fått en uppdatering. Guiden är en del av den rikstäckande guiden för vård som många använder när de söker information om sjukdomar eller andra frågeställningar som rör vård inom Regionen Västmanland.

Mobilanpassad

Numer kommer 75-80 procent av besöken till 1177.se från mobiler. Därför har man nu anpassat sidan just för mobilanvändning. Det är också sedan årsskiftet hårdare krav på tillgänglighet för vårdguiden för de med funktionsnedsättning, det ligger också bakom uppdateringen. Användarvänligheten och sökfunktion ska ha förbättrats.

– Att fortsätta utveckla 1177.se med tjänster och innehåll som möter våra invånares digitala behov är jätteviktigt. Den stora vinsten med digitalisering är att invånare kan göra mycket själva. Det bidrar till större delaktighet och ökad nöjdhet med våra tjänster, säger Eva Lindahl kommunikationsdirektör i Region Västmanland.

Välbesökt om vård

Vårdguiden 1177.se har en normal månad mellan 200 000 och 250 000 unika besökare från Västmanland. Sveriges samtliga Regioner och Landsting driver 1177.se gemensamt och den har funnits i fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.