2,5 miljoner till Västmanland mot hedersrelaterat våld och förtryck

Publicerad

Länsstyrelsen Västmanland har fått 2 430 458 kronor för att utreda hur de ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck.

Satsningen ska genomföras tillsammans med övriga regionala aktörer som kommuner, regionen, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten.

Länsstyrelsen Västmanland är en av fyra länsstyrelser i landet som som fått pengar för att ta reda på hur ett regionalt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck skulle kunna se ut.

Enligt Pernilla Börjesson enhetschef på Länsstyrelsen Västmanland finns det ett stort behov av samverkan med närliggande kommuner och andra aktörer för att alla kommuner ska kunna ge det stöd som de ska erbjuda enligt lagen.

– Västmanland har sina utmaningar inom hedersrelaterat våld och förtryck, men också bra kompetens inom området. Det vore bra om vi samlar det, så vi verkligen kan leva upp till lagstiftningen, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.