Det var ingen trevlig syn för morgonresenärerna på busstationen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

20-tal rutor sönderslagna på Västerås resecentrum – staden får betala

Uppdaterad
Publicerad

En man omhändertogs av polis efter misstankar att han slagit sönder ett 20-tal rutor i en vänttunnel och en busskur på resecentrum i Västerås. Den stora reparationskostnaden landar nu hos Västerås stad – som äger tunneln.

– Vi ser allvarligt på det. Det är stora pengar som nu ska tas från en driftsbudget som redan är tajt som korvskinn, säger Ulf Palm på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Enligt uppgifter till VLT handlar det om cirka 9 000 kronor per ruta – stämmer det?

– Jag har också hört den siffran men inte fått den bekräftad. Stämmer det så handlar det om cirka 200 000 kronor.

Man i 20-årsåldern misstänkt

Det var strax efter klockan två natten mot tisdag som en väktare larmade polis om den omfattande skadegörelsen på resecentrum i Västerås. Flera patruller skickades dit.

Polisen fick in ytterligare tips och en av patrullerna påträffade också en man i 20-årsåldern som misstänktes ha med skadegörelsen att göra.

– Han har omhändertagits av polisen enligt LOB men är i nuläget inte gripen, berättade polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin under morgonen.

En av busskurerna på området hade också vandaliserats. Foto: Robert Gustavsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.