Foto: Daniel Hedström/SVT

60-åring häktad i samband med stort knarkbeslag

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern i Hallstahammar har häktats på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott. ”Det handlar om en väldigt stor mängd narkotika”, säger åklagare Helena Lundgren.

En man i 60-årsåldern i Hallstahammar anhölls på onsdagskvällen misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott. På fredagen häktades han på sannolika skäl misstänkt.

Åklagare Helena Lundgren utreder fallet.

– Det handlar om en väldigt stor mängd narkotika. Utredningen är, som man säger, i ett känsligt skede. Vi kommer att fortsätta vidta utredningsåtgärder, säger hon.

Togs i beslag

En större mängd narkotika togs i beslag i samband med att mannen anhölls. Vilken typ av narkotika det rör sig om vill Helena Lundgren inte kommentera.

– Sannolikheten att det finns andra inblandade är mycket stor. Därför vill jag inte säga något mer nu, säger hon.

Hon vill inte kommentera om det i nuläget finns fler misstänkta i samma ärende.

Mannen, som är bosatt i södra Stockholm, har nu häktats, och åtal ska vara väckt senast 18 augusti.

Synnerligen grovt brott

Rubriceringen ”synnerligen grovt narkotikabrott” infördes 1 juli 2016 och är tänkt att användas när det rör sig om stora mängder narkotika och/eller brottet har varit ett led i en organiserad och omfattande knarkhandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.