Lurade och stal från 86-åring i Köping som hjälpte starta bilen – döms till sex månader i fängelse

Publicerad

En 86-årig man försökte hjälpa ett sällskap att få igång en bil på en bensinstation i Köping. I stället blev han lurad och bestulen. Nu har en man i 20-årsåldern dömts till fängelse i sex månader för grov stöld.

Det var i början av mars i år, när den äldre mannen skulle åka och tvätta sin bil, som han blev bestulen på sin plånbok med kontanter och korthållare med olika betalkort. De användes också sedan för ett olovligt köp av bensin.

Det blev ”rörigt”

De tre männen i sällskapet uppträdde väldigt självständigt och sprang fram och tillbaka. En av dem satte sig också och körde 86-åringens bil utan att han gett lov till det.

Det blev ”rörigt” har den äldre mannen berättat.

Det hela ska ha pågått under cirka 30 minuter, och när mannen kom hem upptäckte han att väskan var öppnad, men inte på ett sådant sätt som han själv brukar öppna den. Han förstod då att han blivit bestulen.

Fängelse för grov stöld

Mannen i 20-årsåldern har nu dömts av Västmanlands tingsrätt till sex månaders fängelse för grov stöld och ska även betala skadestånd till den 86-årige mannen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.