Överklagar – yrkar på livstid

Uppdaterad
Publicerad

Nu överklagar åklagare och yrkar på livstid för 31-åringen som knivmördade sina barns mor och knivskar en annan kvinna på Malmaberg i Västerås.

Den 31-åriga mannen dömdes till 18 års fängelse i början av november. Det var i juli som mannen knivhögg deras gemensamma barns mor till döds på ett familjeboende på Malmaberg i Västerås. Även en annan kvinna blev knivhuggen men överlevde.

Men nu överklagar åklagare Helena Lundgren domen. Tingsrätten tog hänsyn till att 31-åringen gått på mediciner en längre tid och gav honom därför ett tidsbestämt straff. Mannen rökte cannabis innan mordet som enligt Lundgren kan ha slagit ut medicinens inverkan. Därför menar åklagaren att rätten inte ska ta det som en förmildrande omständighet och att han ska kunna dömas till livstid i hovrätten.

Varken 31-åringen eller den dödade kvinnans anhöriga har överklagat domen, men har fortfarande några dagar på sig att göra det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Västerås

Mer i ämnet