Under coronapandemin har användningen av sociala medier ökat och diskussionen om skärmtid har dött ut. Det menar Deeped Niclas Strandh som är expert på sociala medier Foto: Caroline Slotte/SVT/TT

Corona får utmaningar att trenda i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Skolor hålls stängda och många jobb görs hemifrån. Med anledning av coronapandemin har användningen av sociala medier ökat. Deeped Niclas Strandh som är expert på sociala medier menar att det just är där som alla håller kontakten när man inte kan träffas.
– Vad ska man annars göra? Skicka brevduvor?, säger han.

Deeped Niclas Strandh ser att det är två trender som har dominerat i sociala medier de senaste månaderna.

Den ena är att folk söker sig till underhållning när de inte har något att göra hemma. Bland annat genom olika utmaningar som man kan filma och publicera på plattformarna. Den andra är att användningen av chattappar ökat så att folk kan hålla kontakt med varandra.  

Vidare menar han att utmaningarna som folk gör handlar om att hantera en jobbig situation. 

– Det handlar om att hantera sin oro och något som är svårt. Det är skönt att skämta om det man är riktigt rädd för, säger han. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer