Chefredaktör Daniel Nordström är inte förvånad över utvecklingen. Foto: Smarta mobiler en av orsakerna

Allt fler läser tidningen på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Länets tidningar tappar prenumeranter av pappersupplagorna, men allt fler läsare börjar konsumera nyheter på webben.

Under onsdagsmorgonen pressenterade TS siffror som visar att länets tidningar fortsätter att tappa i upplaga. Nedgången har varit konstant de senaste 20 åren, men har accelererat sedan smartphones introducerades. Så VLT:s chefredaktör Daniel Nordström är inte förvånad.

En trend som håller i sig

– Det här är en trend vi ser som framför allt har att göra med den förändrade medieutvecklingen. Det som är positivt är den stora digitala utvecklingen som gör att jag känner mig väldigt trygg ändå med de här siffrorna.

– När mediemönstret förändras måste även vi måste förändras, så därför satsar vi väldigt hårt digitalt samtidigt som vi ska fortsätta att gör en bra tidning, förklarar chefredaktör Daniel Nordström.

Går det att göra båda?

– Ja det gör det men det krävs dubbla spår, att man gör en bra tidning för den kundgruppen och en bra digital utveckling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.