Den bilväg mellan Surahammar och Fagersta där tre personer omkom i en bilolycka vid 06.30-tiden på lördagen. Foto: TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Allvarlig olycka i Surahammar – tre döda

Uppdaterad
Publicerad

En svår olycka inträffade på lördagsmorgonen i Surahammars kommun, när en bil kraschade in i ett stenröse. Tre personer har dött.

Strax innan halv sju kom larm från förbipasserande om en bil som åkt av vägen på riksväg 66, mellan Fagersta och Surahammar, i höjd med Virsbo. När polis anlände till platsen hittades tre personer i bilen. Alla personer har avlidit.

– Orsaken till olyckan och omständigheterna omkring är fortfarande oklara, säger Ivan Åslund, LKC-befäl på polisen i Västmanland.

Kraschade i hög fart

Olyckan skedde i norrgående riktning och bilen ska ha kört av vägen in i ett stenröse.

– Bilen måste ha kört av i väldigt hög hastighet och sen över sidoräcket av vägen, säger Anders Ellow, inre befäl på Mälardalens Brand och räddningsförbund.

Enligt polisens preliminära uppgifter är det tre män i 30-45-årsåldern som omkommit, skriver tidningen VLT. På lördagseftermiddagen hade dock personerna ännu inte identifierats.

Vägräcket där bilen ska ha kraschat in i ett stenröse. Tre personer omkom i olyckan. Foto: TT

– Det handlar om vuxna människor, men vi har inte lyckats identifiera dem. Det kommer att ta tid nu att göra det och därefter underrätta anhöriga, säger Ivan Åslund.

Bilen var mycket illa tilltygad, men enligt polisen är det alltså oklart vad som hänt.

Enligt Trafikverket har olyckan haft stor påverkan på trafiken under morgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer